• TERMOSNÍMKOVANIE TERÉNU

          • V rámci projektu Zelená škola sme mali dnes vzácnu návštevu z Technickej univerzity vo Zvolene. 

            Ing. Dominik Špilák, PhD. priniesol zariadenia na termosnímkovanie terénov. Najskôr so žiakmi diskutoval o  teplote rôznych povrchov materiálov a aký to má vplyv na vlhkosť a teplotu prostredia. Následne sme si mohli vyskúšať meranie teploty rôznych plôch. Zistili sme obrovské rozdiely medzi teplotami vysadených plôch a betónových plôch, ako aj rôzne rozdiely strešných krytinách. Na betónovej ploche sme namerali 54°C, na plechových strechách až 61 °C a v korunách stromov krásnych 29°C.

            Študenti sa dozvedeli veľa informácií aj o bezpečnosti lesných požiarov, ale aj o problematike elektrických áut a ich horení. 

          • EKOLOGICKÝ ČIN ROKA

          • Včera prebehlo hodnotenie Ekologického činu roka 2023 za trnavský kraj. Ako Zelená škola sme sa opäť zapojili do tejto akcie. Získali sme ocenenie za prínos do ekológie. V projekte naši študenti - dizajnéri vymýšľali pod vedením Ing. Jakubcovej, ako využiť kapsule s kávou. Ich nápady a kreativita nadchla aj hodnotiacu komisiu.

          • JUNIOR ECO PROJECT


          • Máme za sebou ďalší úspešný ročník tohto medzinárodného projektu. Do projektu sú zapojení žiaci 5 krajín - okrem nás je to Maďarsko, Poľsko, Česko a Rakúsko. Tento rok sa projekt realizoval v Rakúsku na strednej odbornej škole v Yspertale. Naši študenti sa zapájali do všetkých aktivít ohľadom biodiverzity rastlín a živočíchov, ochrany pôdy, obnoviteľnej energie či realizácie zelených striech. Okrem získaných odborných zručností a to všetko v anglickom jazyku, si študenti odnášajú aj nové zážitky a priateľstvá.

            Posledný deň je v znamení prezentácie našej krásnej vlasti a preto si študenti každej krajiny pripravujú krátky program. Ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili tejto úžasnej akcie.

            Budúci ročník as realizuje u nás - v Rakoviciach!